www.libertatea.ro - Infrastructura site

Client: Ringier Romania

An: 2011

libertatea-logo libertatea.ro sati 6 aprilie 2011

Descriere si rezolvare:

Inca din cursul anului 2010 echipa Distinct s-a implicat partial in asigurarea suportului tehnic pentru site-ul libertatea.ro (site-ul romanesc numarul 5 conform sati.ro). S-au realizat lucrari de urgenta de accelerare web si securizarea impotriva atacurilor informatice si, ulterior, suport si monitorizare pe componentele respective.

Astfel, la sfarsitului anului 2010, Ringier a ales Distinct sa se ocupe in totalitate de infrastructura tehnica (servere, topologie, suport tehnic) pentru cel mai vizitat site din portofoliu.

S-a implementat o solutie complet virtualizata cu toate componentele dublate in sistem Activ/Activ (atat cele hardware cat si cele software). Datorita sistemului de fisiere distribuit, adaugarea de noi servere de web in functie de cererile de capacitate se poate realiza foarte rapid.

Pe partea de optimizare pentru CMS-ul folosit (Typo3) s-a lucrat cu cele doua echipe de programare pentru identificarea si rezolvarea 'bottleneck'-urilor ce afectau performanta.

Noua tehnologie de accelerare web reduce cu 97% numarul de cereri procesate de serverele web si in plus are o functie de pastrare a functionalitatilor site-ului chiar daca sistemele backend sunt lente in raspunsuri. S-a implementat garantarea unui timp maxim in care o pagina web se va incarca pentru utlizator.

La nivel de baze de date s-a implementat o componenta de r/w splitting pentru query-uri (cu capacitati de sharding) precum si replicare cu masini virtuale localizate direct in RAM.

Infrastructura curenta a demonstrat ca poate face fata fara probleme la mai mult de 9000 de hituri pe secunda iar capacitatea este usor si rapid de marit datorita arhitecturii.

Referinte: Bogdan Iacob, Dragos Dionisie
Alte studii de caz:


Vezi mai mult :


Ce spun clientii despre noi ? Studii de caz
Activitatea noastra in cifre De ce Distinct ?
Istoricul firmei Aparitii in media
Ce stim sa facem ? Lista clienti