Instalarea si configurarea in sistem high-availability a sistemelor IT 'business critical'

Client: EDI Romania (LARI Group) - europafm.ro, radio21.ro, vibefm.ro, rrm.ro

An: 2007

europafm-logo radio21-logo vibefm-logo rrm-logo

Descriere si rezolvare:

In paralel cu mutarea in noul sediu EDI-R, s-a efectuat si un upgrade major al infrastructurii IT. Pe langa instalarea si integrarea noilor sisteme s-a cerut ca toate sistemele esentiale pentru activitatea de business sa fie dublate in sistem cluster.

Echipa Distinct a venit cu o solutie de tip Activ/Pasiv, fiecare sistem existent este dublat de unul identic ce preia automat functiile in cazul unei defectiuni sau mentenante programate. Proiectul a acoperit functionalitatile de IP routing, VPN, Email, Autentificare, File sharing/Storage si Backup.

Sistemele respective au fost configurate astfel incat, in orice moment, exista o copie in oglinda a datelor (real time replication) si, la aparitia unei probleme, sistemul de rezerva preia automat toate functiile celui primar.

Au fost eliminate toate SPF-urile (Single Points of Failure), garantand ca orice problema ar aparea, hardware sau software, sistemul isi va reveni la functionalitatea normala intr-un timp determinat.

Dupa finalizarea proiectului s-a asigurat preluarea responsabilitatii functionarii sistemelor respective (suport tehnic si monitorizare).

In primii 4 ani de functionare a sistemelor mentionate s-a asigurat un uptime anual mediu de 99.995%.

Referinte: Radu Polinschi, IT Manager
Alte studii de caz:


Vezi mai mult :


Ce spun clientii despre noi ? Studii de caz
Activitatea noastra in cifre De ce Distinct ?
Istoricul firmei Aparitii in media
Ce stim sa facem ? Lista clienti