Streaming live audio (AAC+) accesibil direct in pagina de web

Client: EDI Romania (LARI Group) - europafm.ro, radio21.ro, vibefm.ro

An: 2007

europafm-logo radio21-logo vibefm-logo

Descriere si rezolvare:

Radio 21 si Europa FM au fost printre primele posturi de radio care au pus la dispozitia utilizatorilor posibilitatea de a asculta online emisia. In cadrul initiativei de upgrade a serviciului, in prima faza, s-a cerut migrarea de la solutia Shoutcast (accesibila doar prin Winamp) catre o solutie ce trebuia sa:

a) permita utilizatorilor sa asculte stream-ul live direct din pagina de web (impreuna cu facilitati aditionale - ex: numele melodiei curente)

b) asigure migrarea de la codec MP3 la codec AAC+ (cu 300-400% mai eficient in privinta utilizarii latimii de banda)

Echipa Distinct a identificat si a pus in productie solutia tehnica (bazata pe tehnologie Adobe Flash si stream server Wowza). Pe langa acestea s-a creat si un player web (Flash/Action Script) customizabil de catre webmasteri (la momentul respectiv nu exista nici un player 'generic' care sa poata reda formatul AAC+).

In faza a doua a proiectului (2010) s-a hotarat mutarea serverelor de streaming in Distinct Datacenter pe o solutie de tip cluster. S-au realizat modificari pentru procesarea centralizata a statisticilor si capacitati extinse de insert reclame in stream.

Referinte: Victor Dumitrescu, Group Web Managerbox live radio21.ro
Alte studii de caz:


Vezi mai mult :


Ce spun clientii despre noi ? Studii de caz
Activitatea noastra in cifre De ce Distinct ?
Istoricul firmei Aparitii in media
Ce stim sa facem ? Lista clienti