Am asigurat infrastructura (site si streaming live) pentru emisiunea "Fabrica de Staruri"

04.06.2012

De-a lungul celor 14 saptamani de desfasurare a concursului, Distinct a asigurat pentru TVR serviciile de live streaming, gazduire pe un cluster de servere a site-ului de web si suportul tehnic avansat.

Cea mai importanta provocare a fost planificarea si implementarea serviciilor astfel incat sa faca fata varfurilor de trafic generate de emisiunile TV in prime-time din Romania si Republica Moldova.

Genericul de final al emisiunii:



Fabrica de Staruri este varianta romaneasca a renumitului Operation Triumph - unul dintre cele mai urmarite talent reality show-uri din lume. Primul program de televiziune de asemenea amploare care a fost transmis simultan, in direct, in Romania si Republica Moldova, putand fi urmarit astfel de romanii aflati de-o parte si de alta a Prutului.

Saisprezece concurenti din Romania si Moldova au participat la competitie sperand sa obtina premiul cel mare, 50.000 de euro si un contract muzical cu o recunoscuta casa de discuri. Tinerii din casa Fabrica de staruri au fost supravegheati cu 48 de camere video, 24 din 24 de ore, 7 zile din 7, de-a lungul a 14 saptamani.

Cu ajutorul serviciilor Distinct, TVR a reusit sa asigure o calitatea inalta a stream-ului, astfel incat transmisia live din casa nu a intampinat probleme de natura tehnica, privitorii putand sa acceseze oricand imagini in direct din casa "Fabrica de staruri" pentru a vedea ce mai fac concurentii lor preferati.

Site-urile oficiale ale competitiei au fost www.fabricadestaruri.ro si pe www.fabrica.md.